Welkom terug Sietse!

Na een paar jaar afwezigheid is Sietse Koster terug bij CrossFit Noord. Hij zal vanaf deze week de lessen op de donderdagavond gaan geven.

”Toen ik circa 6 jaar geleden op 46 jarige leeftijd mijn eerste WOD deed bij CFN, onder de bezielende leiding van Camiel, had ik niet kunnen bevroeden wat CrossFit zou brengen. De overhead squats die we moesten doen lukten totaal niet en ik werd voorbijgelopen door de meeste dames (dat gebeurt nog steeds😊). Na een weddenschap, wie doet de eerste muscle up, moest ik in m’n eerste jaar ook nog eens meedoen met de qualifier voor de Lowlands, opa tussen de Adonissen. Toch kreeg ook ik het virus te pakken en nadat ik m’n Level 1 had gedaan vroeg Rob mij om twee ochtenden per week les te geven bij CFN en later ook twee keer per week in Paterswolde en bootcamp lessen in Groningen.

Drie jaar geleden volgde een leerzame vervolgstap middels de startup van Allround CrossFit. Hier heb ik wekelijks vrij veel lesgegeven. Ook heb ik gedurende die tijd m’n Level 2 gedaan en Aerobic Capacity. Echter box eigenaarschap is nooit echt een doel geweest, en dus ben ik uit de onderneming gestapt toen alles daar op de rit was. Mijn passie is toch vooral het geven van training, en mensen een betere versie van zichzelf te zien worden.

Mijn filosofie ten aanzien van CrossFit is dan ook dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Uiteindelijk ben je zelf de werkelijke competitie die je moet verslaan. Iedereen heeft in principe dezelfde bewegingsbehoeften, waarbij de ‘dosis’ per persoon kan verschillen.

Ik ben blij terug te zijn op het oude nest en zie ernaar uit jullie weer les te geven. ”