Memberspotlight: Steven

Steven Woest is 23 jaar en zit bij het Korps Mariniers. Hij is net begonnen met de Officiersopleiding en studeert Krijgswetenschappen. Daarnaast is hij in het weekend vaak te vinden bij CrossFit Noord.

Waarom doe je aan CrossFit?

Bij de marine wordt verwacht dat je zelf traint om fit te blijven. Vroeger trainde ik bij de sportschool Construction. Daarmee kon ik ook bij CrossFit Noord trainen. Dat vond ik eigenlijk veel leuker dus toen ben ik overgestapt naar CrossFit. Hier word ik uitgedaagd om beter en sneller te worden dan anderen. Die competitie heb ik heel erg nodig. Ik merk wel dat CrossFit een hele andere inspanning is dan bij de Mariniers.

Hoe ziet je opleiding bij de mariniers er uit?

Ik ben net terug uit Noorwegen voor de wintertraining. Deze duurde twee maanden. De eerste maand hebben we de Allied Winter Course gedaan. Dit is een NAVO oefening samen met elf andere landen. Je krijgt dan een deel theorie en een deel praktijk, bijvoorbeeld over winterletsels en lawinegevaar. Ook hebben we twee weken moeten overleven in het veld. Dan moet je in je tentje jezelf zien te redden. De tweede maand zijn we met de Nederlandse Korps Mariniers boven de poolcirkel geweest om een eigen training te doen. Winter is een specialisatie van de Nederlandse en Britse Mariniers dus daar worden we extra op getraind. De leukste oefening was de Break Through the Ice Drill. Dan wordt er een stuk uit het ijs gezaagd en moet je met gehele bepakking in het gat skie├źn. Het is belangrijk om te leren hoe je uit het ijs komt en zo snel mogelijk weer droog wordt. In het water ben je zo bezig met wat je moet doen dat je vergeet hoe koud het water is, maar zodra je er uit komt hakt het er wel in.

Wat voor training is belangrijk voor de Mariniers?

Het is vooral belangrijk dat je fit blijft, hoe je dat doet mag je zelf weten. De een doet aan vechtsporten en de ander loopt hard. Ik doe CrossFit. Meestal train ik op de kazerne in Den Helder maar in het weekend ga ik graag naar huis en dan train ik bij CrossFit Noord. CrossFit is een sport die past bij de mentaliteit van het Korps. Een bekend motto is bij ons ”Wij gaan door waar anderen stoppen”. Deze mentale drempel kom je ook tegen in een WOD, al is het op een andere manier. Daarnaast is er de diversiteit en train je je hele lichaam bij CrossFit. Je gebruikt geen apparaten waardoor je ook stabiliteit traint. De tas en uitrusting moet je bij de Mariniers zelf omhangen en dragen en daarbij kun je die stabiliteit goed gebruiken.

Favoriete Movement: Power Clean

Favoriete Benchmark: Murph (een echte Mariniers workout)

Zwaarste WOD die je ooit hebt gedaan: Fran

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.