Memberspotlight: Lisa

Lisa Grovenstein is sinds afgelopen zomer lid van onze box. Na een jarenlange turncarrière ruilde ze de brug in voor de barbell.

Hoe ben je begonnen met CrossFit?
”Vorig jaar juni heb ik introcursus gedaan bij Rob. Ik deed aan turnen en had zin om iets anders te gaan doen. Mijn turntrainster zei dat CrossFit wel iets voor me was. Na de introcursus vond ik het zo leuk dat ik ben gestopt met turnen en verder ben gegaan met CrossFit.”

Wat is er zo anders aan CrossFit in vergelijking met turnen?
”Het leuke aan CrossFit vind ik de afwisseling, community, gezelligheid en leeftijdsgenoten. De mentaliteit binnen CrossFit is heel anders dan bij turnen. In competities van turnen halen mensen elkaar naar beneden en gunnen elkaar niks. Hier is het heel anders, want iedereen gunt het elkaar.”

Weet je nog hoe je eerste workout eruit zag?
”Volgens mij was dat Fight Gone Bad. Ik ging veel te hard van stapel en na ronde 1 was ik al helemaal kapot. Toen moesten de andere twee rondes nog komen. Die heb ik rustig aan moeten doen. Fight Gone Bad wil ik heel graag nog een keer doen om te kijken waar ik nu sta.”

Een paar weken geleden heb je meegedaan aan de Dutch Throwdown. Hoe was dat?
”Ik had voor de Dutch al meegedaan met de interne competitie. Die vond ik zo leuk dat ik wilde kijken of ik me kon plaatsen voor deze wedstrijd. Dat is goed gelukt, want ik heb me als 13de geplaatst. De workouts bij de wedstrijd gingen eigenlijk heel erg goed. We moesten twee workouts doen, de ene met burpees, rennen en thrusters, en de andere een 27-21-15-9 met double unders, box jump overs, deadlifts en toes to bar. Vooral de laatste combinatie lag mij wel. Na deze workouts kreeg ik te horen dat ik door mocht naar de finale. Dat was echt het mooiste moment van de dag omdat ik het totaal niet verwacht had. Uiteindelijk ging de finale super. Ik ben niet zo iemand die op z’n Jelle’s een slokje water kan gaan drinken haha. In dat moment ga je zo hard als je kan en hiermee heb ik de overwinning in de wacht gesleept.”

Was je erg zenuwachtig voor de wedstrijd?
”Nee eigenlijk niet. Ik had er vooral heel veel zin ik. Het was super dat er een groep meiden van CrossFit Noord mee was om me te supporten. Dat helpt ook een stuk.”

Wat zijn je volgende doelen?
”Ik zou me graag willen kwalificeren voor de Tiglon en voor de Beach Throwdown samen met Merel. En ik ga een poging doen om de interne competitie te winnen.”

Favoriete movement: Bar muscle up
Favoriete benchmark: Cindy (AMRAP 20 minuten met 5 pull-ups, 10 push-ups en 15 squats)
Zwaarste wod ooit gedaan: de rowing girls:
1k row – grace – 1k row – isabel – 1k row – fran – 1k row – elizabeth – 1k row – max reps muscle ups

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.