Memberspotlight: Jacob & Patrick

Jacob (64) en Patrick (36) zijn het bekendste vader-zoon duo van CrossFit Noord. Sinds een jaar zijn ze te vinden in de box. Hoe is het om samen te trainen en elkaar zo vaak te zien?

Wie is er met CrossFit begonnen?
Jacob: “Ik ben als eerste begonnen. Ik deed aan hardlopen en tijdens m’n rondje kwam ik vaak langs CrossFit Noord. Een mooie plek om even te rekken en strekken. Op een gegeven moment zag ik mensen die ik nog kende van rugby. Ik heb zelf jarenlang rugby gespeeld en gecoacht. Toen ik een blessure kreeg en niet meer kon hardlopen, dacht ik er aan om eens CrossFit te proberen om zo m’n conditie op peil te houden. Dat heb ik gedaan en ik vond het zo leuk dat ik ben blijven CrossFitten.”
Patrick: ‘Ik was voorheen lid van een sportschool, maar vond daar geen uitdaging meer. M’n vader vertelde enthousiast verhalen over CrossFit en CFN. Door hem heb ik een proefles genomen. De dag daarna heb ik
direct mijn sportschool abonnement opgezegd om hier te gaan trainen. ‘

Trainen jullie vaak samen?
Patrick: “We doen vaak samen de WOD.”
Jacob: “Als ik me inschrijf voor een WOD kijk ik vaak of Patrick die dag ook gaat. Dan kies ik ook dat uur uit om te trainen.”

Hoe is het om als vader en zoon samen te trainen?
Patrick: “Het is leuk om elkaar zo vaak tegen te komen in de box. Eerder zagen we elkaar misschien eens per week. Nu zie ik mijn vader vier tot vijf dagen in de week.”
Jacob: “Ja, Ik vind het erg leuk om met mijn eigen zoon te sporten.”
Patrick: “We zijn ook erg kritisch op elkaar. We helpen elkaar graag. Maar tegelijkertijd zijn we allebei stront eigenwijs. Het aannemen van kritiek is daarom niet altijd even makkelijk, Haha.”
Jacob: “Ik krijg toch liever tips van een trainer, maar ik weet dat je het goed bedoelt.”

Wat vind Jannie (vrouw/moeder) ervan dat jullie allebei zo fanatiek sporten?
Patrick: “Ze vindt het leuk dat we samen trainen. Tijdens competitiedagen komt ze vaak langs om te kijken. Als ze dan ziet hoe fanatiek mijn vader is maakt ze zich af en toe zorgen om hem. Dus naast trainen heb ik de taak van haar gekregen om op mijn vader te letten.”

Wie is het meest trots als de ander iets bereikt?
Patrick: “Ik denk m’n vader.”
Jacob: “Ja dat denk ik ook. Je bent als ouder trotser op je kinderen dan andersom.”
Patrick: “Bijvoorbeeld toen mijn allereerste muscle-up was gelukt. Ik heb mijn vader direct een appje gestuurd. Hij belde direct en was bijna nog enthousiaster dan dat ik was. Vandaag lukte mijn vader zijn eerste strict pull-up, dat vind ik ook super cool.”

Wat is er zo leuk aan CrossFit?
Jacob: “Rugby is echt een teamsport. De sportschool is heel individueel. CrossFit benadert voor mij het teamgevoel dat ik bij rugby ook had. Iedereen helpt elkaar, zet zich voor de volle honderd procent in en we doen allemaal hetzelfde. Ook vind ik het makkelijk dat ik niet zelf hoef te bedenken wat ik moet doen. Er staat gewoon iets op het bord en dat gaan we doen. Toen ik voor de eerste keer binnenkwam dacht ik dat het alleen maar beuken was, en dat kon ik wel. Maar met alleen beuken red je het niet.”
Patrick: “Het is super uitdagend omdat je altijd beter, sterker en sneller kunt worden. Daarnaast vind ik ’t leuk om bezig te zijn met de techniek van de verschillende movements.“
Jacob: “Er heerst een leuke sfeer met leuke mensen. Iedereen support elkaar en is enthousiast als je iets nieuws leert. Ook iemand die al veel verder is, juicht even hard voor iemands eerste pull-up. Er zijn geen ego’s in de community.”
Patrick: “De box voelt voor mij als een tweede huis.”

Favoriete movement:
Jacob: Rope climbs
Patrick: Burpees & bar muscle ups

Favoriete benchmark:
Jacob: Look Good, Feel Good Challenge.
Patrick: Helen.

Zwaarste WOD die je ooit gedaan hebt:
Jacob: Alle WODs waarin pullups zitten.
Patrick: Ik heb nog steeds nachtmerries van de deadlifts tijdens de 1e competitiedag.