Meet Marga!

Marga sluit vanaf september aan bij het trainersteam van CrossFit Noord. Tijd om meer te weten te komen over Marga.

”Ik werk als docent bij de opleiding Sport & Bewegen waar ik leerlingen opleid tot Lifestyle Coach en Fitness Trainer A/B. Ik vind het zelf belangrijk dat je als docent ook nog werkzaam bent in het werkveld. Zelf vind ik CrossFitten fantastisch en lesgeven is mijn passie, dus als je deze kan combineren is dat perfect.”

Hoe zag je eerste CrossFit les er uit?
”Dat was nog in de eerste ”garagebox” in Groningen. Het was drie maanden na de bevalling van mijn tweede kindje. Ik heb het heel rustig aan gedaan en vond het heerlijk om weer te bewegen en een nieuwe sport te ontdekken.”

Wat voor sporten heb je voor CrossFit gedaan?
“Tot en met mijn studententijd deed ik op hoog niveau volleybal. Daarna ben ik overgestapt op individuele sporten zoals survivalruns, triathlon en fitness. Verder geef ik al 15 jaar les in verschillende groepslessen (spinning, BodyPump, bootcamp etc.).”

Wat maakt CrossFit volgens jou zo leuk?
”Wat er zo leuk is aan CrossFit is dat elke training anders is. Ook spreekt de combinatie van kracht, conditie en behendigheid me erg aan. Na jarenlang trainen en lesgeven in de sportschool was ik toe aan wat anders, en daar paste CrossFit in het plaatje.”

Favoriete movement: pullups

Favoriete benchmark: Helen (3 RFT: 400m Run, 21 Kettlebell Swings, 12 Pullups)

Zwaarste WOD die je ooit gedaan hebt: 7 rondes van 5 unbroken Bear Complexes met 2 minuten rust tussen elke ronde. Dit was nog in de vorige box en er kwam maar geen einde aan!