CrossFit Kids en Teens is een CrossFit programma, speciaal ontwikkeld voor kinderen en hun specifieke ontwikkelbehoeften. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen; motorische vaardigheden, sportiviteit, zelfvertrouwen, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit maakt kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger, zodat ze een stevige basis leggen voor een gezond, fit en actief leven. Het programma is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. CrossFit ondersteunt ook andere sporten of activiteiten en is een plek om vrienden te maken. Daarnaast is bewezen dat sporten bevorderend is voor het cognitief functioneren en de prestaties op school.

CrossFit Kids & CrossFit Teens:

  • is voor iedereen van 4 tot 18 jaar
  • maakt kinderen fitter en sneller
  • draagt bij aan het opbouwen en vergroten van zelfvertrouwen
  • leert kinderen samen te werken
  • geeft plezier in sporten en bewegen
  • leert kinderen bewust om te gaan met hun lichaam
  • is vooral BIG fun!

Coach
CrossFit Kids zal gegeven worden door Irini Vossos. Met een achtergrond als orthopedagoog en gedragswetenschapper heeft ze uitgebreide ervaring met kinderen en pubers. Irini is fanatiek CrossFitter en Nederlands Kampioen gewichtheffen en heeft een brede achtergrond in verschillende sporten (o.a. basketbal en wedstrijdzwemmen).

Tarief

Een 5-rittenkaart voor Crossfit Kids/Teens kost €20,-

CrossFit Kids

Deze les is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Door middel van spelletjes en leuke workouts leren ze hoe leuk bewegen kan zijn. De lessen van 45 minuten zijn gericht op plezier hebben en het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. Er wordt vooral gewerkt met eigen lichaamsgewicht en af en toe een lichte kettlebell of dumbbell.

Wanneer

Zondag om 10:15 uur (tegelijk met de PartnerWOD)

CrossFit Teens

Voor kinderen vanaf een jaar of 12 is er CrossFit Teens. Dit programma gaat net iets verder dan CrossFit kids. De nadruk ligt bij deze lessen op het verder ontwikkelen van fysieke vaardigheden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht, maar ook van halters, roeiers, touwen en ander CrossFit materiaal.

Wanneer

Woensdag om 17:30 uur